Masterclass

Lijnen bestaan niet 2.0 / gevorderden (1831)

najaar 2018

Deze Masterclass is een vervolg op de modeltekenklas van 2016 waarin het model met krijt in licht-donker werd vertaald. Deze keer wordt er echter geschilderd in acryl.
Lijnen bestaan in werkelijkheid niet. Het kijken in toon leidt uiteindelijk tot een abstracte vertaling van het model op papier. Men moet enorm afstand nemen van het model, om er uiteindelijk heel dichtbij te kunnen komen en het echt te zien. Hoe wij via “taal” kijken blijkt een lastige hobbel. Het definiëren in woorden en het bestuderen van beeldmateriaal is een belangrijk onderdeel van deze masterclass. De masterclassis ook geschikt is voor deelnemers die niet eerder een workshop of cursus volgden of voor hen die wel al tekenden maar nooit schilderden. De kracht van Sam Drukker is dat hij deelnemers aanspreekt op hun eigen niveau. Dus ook mensen die nog niet zo lang schilderen zullen veel aan deze masterclass hebben. Ook mensen die de masterclass al hebben gevolgd zullen weer nieuwe leerpunten aangereikt krijgen.

Benodigdheden: acrylverf (ultramarijn, gele oker, wit, sepia), psalter, fijne ronde kwast nr. 4 of 6, palet, paletmes, geprepareerd papier 50 x 65 (4 x)

zaterdag 10:00 - 17:00 uur
06-10-2018
aantal deelnemers : 18 - 20
kosten : € 75
extra kosten : eigen materiaal meenemen
docent : Sam Drukker
meer foto's cursus
opmerking : incl. koffie/thee ; lunch zelf verzorgen
atelier : 1 en 2Masterclasses , die in de afgelopen periode zijn georganiseerd:

maart 2018 - Portretschilderen met als docent Annemiek Vera
november 2017 - Actief leren kijken met als docent Jim Harris
maart 2017 - Dirck van Baburen komt thuis met als docent Nico Heilijgers
oktober 2016 - Masterclass Sam Drukker met als docent Sam Drukker
november 2015 - Masterclass Nico Heilijgers met als docent Nico Heilijgers