Kunst

: Collagetechnieken / alle_niveaus (2229)

Voorjaar 2023

Laat je verrassen door de mogelijkheden van het maken van een collage. Door scheuren, knippen en plakken van stukken papier maak je een heel eigen tweedimensionaal kunstwerk ..we verzamelen stukken papier, karton en foto’s uit kranten en tijdschriften. Op een stevige achtergrond of dik aquarelpapier..de collage is nu nog steeds van toepassing en werd ook gebruikt door kunstenaars tijdens Kubisme, Dadaïsme, Surrealisme, Popart en de computerkunst. Je hebt verschillende mogelijkheden om je eigen compositie te maken: vanuit een bepaalde kleur, naar een afbeelding of met tekst en natuurlijk naar je eigen idee en fantasie.

zaterdag 09:30 - 12:00 uur
04-02-2023 t/m 18-02-2023
aantal lessen : 3
aantal deelnemers : 5 - 8
kosten : € 70
extra kosten : Potlood, schetspapier, papierlijm, oude kranten, tijdschriften, foto’s en papier, wat je maar aanspreekt, een schaar of een stanleymes en stevig karton als achtergrond..materiaal is inclusief..
docent : Olga Bohnsack
website docent
opmerking : De cursus wordt 3x gegeven op 4, 11 en 18 februari 2023
locatie : Feuniksgebouw Wijk bij Duurstede
De gaat door. Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Kunst en Zorg / ervaring_niet_belangrijk (2237)

voorjaar 2023

Kunst raakt ons en levert een belangrijke bijdrage aan ons zelfvertrouwen. Deze cursus is bestemd voor ouderen, die graag creatief met hun handen bezig zijn, sociaal contact willen hebben en alleen of eenzaam zijn. De cursus kan ook gevolgd worden door partners van overbelaste mantelzorgers. En ook mensen met geheugenproblemen zijn welkom. Ook voor hen hoeft de liefde voor kunst beoefenen niet te stoppen. Er zijn diverse mogelijkheden om tijdens deze cursus beeldend te werken o.l.v. enthousiaste docenten. U maakt kennis met of verdiept u verder in schilderen, tekenen of boetseren en u raakt spelenderwijs vertrouwd met de technieken. Er wordt gewerkt in een kleine groep. Deze cursus is mogelijk door een bijdrage van de gemeente en begeleiding door een vrijwilliger van de Rotary.

maandag 09:30 - 12:00 uur
06-02-2023 t/m 17-04-2023
aantal lessen : 10
aantal deelnemers : 4 - 6
kosten : € 110
extra kosten : Incl. materiaal
docent : Olga Bohnsack Yvonne Mollee
locatie : Feuniksgebouw Wijk bij Duurstede