Kunst

Kunst en zorg - creatieve cursus voor mensen met geheugenproblemen / alle_niveaus (2117)

Najaar 2021

Kunst raakt ons en levert een belangrijke bijdrage aan het zelfvertrouwen. Voor mensen met geheugenproblemen hoeft de liefde voor kunst beoefenen niet op te houden. Er zijn diverse mogelijkheden om tijdens deze bijeenkomsten beeldend te werken. U maakt kennis met tekenen, schilderen of boetseren en raakt spelenderwijs vertrouwd met de technieken. Er wordt in kleine groepen gewerkt.

maandag 09:30 - 12:00 uur
13-09-2021 t/m 15-11-2021
aantal lessen : 10
aantal deelnemers : 4 - 6
kosten : € 100
extra kosten : Incl. materiaal
docent : Olga Bohnsack Yvonne Mollee
opmerking : Vrijwilligers voor de begeleiding aanwezig. Vervoer kan evt. geregeld worden.
locatie : Feuniksgebouw Wijk bij Duurstede
De cursus is gestart. Nog één plaats beschikbaar!

: Collage technieken / alle_niveaus (2107)

najaar 2021

Laat je verrassen door de mogelijkheden van het maken van een collage. Door scheuren, knippen en plakken van stukken papier maak je een heel eigen Tweedimensionaal kunstwerk. We gebruiken verzamelde stukken papier en karton uit kranten, tijdschriften en foto’s op een stevige achtergrond karton of dik aquarelpapier. De collage is nog steeds van toepassing en werd gebruikt door kunstenaars tijdens de Kubisme, Dadaïsme, Surrealisme, Popart en de computerkunst. Je hebt verschillende mogelijkheden om je eigen compositie te maken : van uit een bepaalde kleur, naar een afbeelding, of met tekst en natuurlijk naar je eigen idee en fantasie. Materiaal: potlood, schetspapier, papierlijm, oude kranten, tijdschriften, foto’s, en verzameld gevonden papier wat je aanspreekt. Voor de achtergrond stevig karton of aquarelpapier 40x30. En een schaar/-of stanleymes.

zaterdag 09:30 - 12:00 uur
02-10-2021 t/m 30-10-2021
aantal lessen : 4
aantal deelnemers : 6 - 10
kosten : € 75
docent : Olga Bohnsack
website docent
locatie : Feuniksgebouw Wijk bij Duurstede
De is gestart. Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Portret tekenen - De kunst van het kijken / alle_niveaus (2105)

najaar 2021

Goed naar waarneming kunnen tekenen, is niet zozeer een kwestie van "talent" hebben als wel het aanleren van een vaardigheid.Bij tekenen gaat het dus vooral om (het aanleren van) de vaardigheid van het waarnemen. De sleutel van het geheim is : De juiste manier van kijken! In deze cursus portrettekenen leer je van veelgevraagd portrettist Eduart Bace de vaardigheid van het waarnemen. Het model, de lichtinval en compositie ...... hoe begin je? Hoe vertaal je de essentie van het model op het papier/doek? Hoe werkt de kunst van het weglaten? Na uitleg van Eduart ga je zelf aan de slag. Voor beginners en gevorderden!

dinsdag 19:30 - 22:00 uur
05-10-2021 t/m 14-12-2021
aantal lessen : 10
aantal deelnemers : 7 - 10
kosten : € 275
extra kosten : Eigen materiaal meenemen
docent : Eduart Bace
website docent
locatie : Feuniksgebouw Wijk bij Duurstede
De cursus is gestart. Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Levensverhalen schrijven / alle_niveaus (2120)

Najaar 2021

In drie dagdelen één keer in de 14 dagen gaat u momenten uit uw leven mooi inlijsten in kleine verhalen, gedichten, brieven of columns. Het is een zoektocht naar herinneringen, bijvoorbeeld aan vriendschappen, uw kinderen of kleinkinderen, een bijzondere reis, de huizen waarin u hebt gewoond, gewoontes van vroeger. We gebruiken ook foto's, muziek, kunst of dierbare voorwerpen om tot een tekst te komen. De teksten worden in de groep besproken. We bespreken de zeggingskracht van een tekst. Soms wordt gevraagd teksten thuis te lezen of wordt een andere opdracht gegeven. De bedoeling is dat het schrijven in de groep u energie en plezier geeft en u ondersteunt. Schrijfervaring is niet nodig. "Ik schrijf uit plezier in de herinnering." "Ik schrijf niet van me af, ik schrijf naar me toe." (Maarten 't Hart)

dinsdag 13:30 - 16:00 uur
26-10-2021 t/m 23-11-2021
aantal lessen : 3
aantal deelnemers : 5 - 8
kosten : € 56
docent : Marjan Wittermans
opmerking : Deze korte cursus wordt om de week gegeven
locatie : Feuniksgebouw Wijk bij Duursteder