Komende 3 maanden

Creatief schrijven / alle_niveaus (2222)

najaar 2022

Deze zomer was er een aanbod Creatief schrijven in het kader van Lang Leve Kunst bij het Wijks Atelier. De cursisten waren heel enthousiast. Daarom nu een cursus van 3 middagen in het najaar. U komt door middel van creatieve oefeningen tot taalmateriaal. Je schrijft verschillende soorten teksten, zoals een kort verhaal, gedicht, anekdote, reisverhaal, brieven of een column. Je werkt vanuit zintuigelijke waarnemingen, het eigen leven, de natuur, muziek, foto's of kunst. Ook het werk van dichters en schrijvers zijn inspiratiebronnen. Je leert iets over verteltechniek en poëzievormen. De bedoeling is dat het schrijven in een groep je inspireert en stimuleert. De cursus vindt plaats om de veertien dagen, zodat kleine huiswerkopdrachten gegeven kunnen worden.

dinsdag 13:30 - 16:00 uur
18-10-2022 t/m 15-11-2022
aantal lessen : 3
aantal deelnemers : 6 - 10
kosten : € 65
extra kosten : Pen en papier
docent : Marjan Wittermans
opmerking : De lessen worden gegeven op: 18 oktober; 1 november en 15 november
locatie : Feuniksgebouw Wijk bij Duurstede
De cursus gaat door. VOL GEBOEKT! Voor wachtlijst mail naar cursus@wijksatelier.nl.

workshop : Collagetechnieken / alle_niveaus (2206)

najaar 2022

Laat je verrassen door de mogelijkheden van het maken van een collage. Door scheuren, knippen en plakken van stukken papier maak je een heel eigen Tweedimensionaal kunstwerk. We gebruiken verzamelde stukken papier en karton uit kranten, tijdschriften en foto’s op een stevige achtergrond karton of dik aquarelpapier. De collage is nog steeds van toepassing en werd gebruikt door kunstenaars tijdens de Kubisme, Dadaïsme, Surrealisme, Popart en de computerkunst. Je hebt verschillende mogelijkheden om je eigen compositie te maken : van uit een bepaalde kleur, naar een afbeelding, of met tekst en natuurlijk naar je eigen idee en fantasie. Materiaal: potlood, schetspapier, papierlijm, oude kranten, tijdschriften, foto’s, en verzameld gevonden papier wat je aanspreekt. Voor de achtergrond stevig karton of aquarelpapier 40x30. En een schaar/-of stanleymes.

zaterdag 09:30 - 12:00 uur
05-11-2022 t/m 19-11-2022
aantal lessen : 3
aantal deelnemers : 5 - 8
kosten : € 70
docent : Olga Bohnsack
website docent
locatie : Feuniksgebouw Wijk bij Duurstede

workshop : De Kunst van het Kijken - portrettekenen / alle_niveaus (2224)

Najaar 2022

Goed naar waarneming tekenen. Het is niet zozeer een kwestie van talent hebben, alswel het aanleren van een vaardigheid. Bij tekenen gaat het dus vooral om de vaardigheid van het waarnemen. De sleutel van het geheim is: de juiste manier van kijken. In deze workshop leer je van veelgevraagd portrettist Eduart Bace om goed waar te nemen. Het model, de lichtinval en de compositie, waar begin je.? Na uitleg van Eduart Bace ga je zelf aan de slag..

zaterdag 13:30 - 16:00 uur
19-11-2022
aantal deelnemers : 6 - 10
kosten : € 37,50
extra kosten : Tekenmateriaal en papier - zelf meenemen
docent : Eduart Bace
website docent
opmerking : Bij deze workshop is een model aanwezig..
locatie : Feuniksgebouw Wijk bij Duurstede