Komende 3 maanden

workshop : Schilderen naar Rembrandt (1836)

voorjaar 2019

Dit jaar is het Rembrandtjaar! Dit voorjaar werd hier door het Wijks Atelier aandacht aan besteed en hebben een aantal mensen de "Jonge Rembrandt" geprobeerd te schilderen. Zou je dat ook willen proberen en de fijne kneepjes van het vak leren. Dan is dit een uitgelezen kans om mee te doen met de workshop van Nico Heilijgers. Nico is een bekend kunstschilder met veel prachtige werken van zijn hand. Hij kreeg een klassieke opleiding en leert je te schilderen op de manier zoals Rembrandt dat in die tijd ook deed.
De workshop staat open voor beginners en gevorderden; ieder werkt op eigen niveau.

zaterdag 10:00 - 17:00 uur
25-05-2019
aantal deelnemers : 11 - 20
kosten : € 75
extra kosten : incl. voorbewerkt paneel
docent : Nico Heilijgers
website : klik hier
opmerking : eigen materiaal: acryl- of olieverf. Titaan wit, Napels geel, gebrande omber, groene omber, vermiljoen rood. Verder houtskool, penselen, paletmes, palet, verdunner, poetsdoekje en tekenpapier.
atelier : 1 en 2

Lang Leve Kunst (1839)

zomer 2019

Het Wijks Atelier organiseert een zomerprogramma voor ouderen (70+) onder de titel Lang Leve Kunst. Dit is een landelijk programma waarin "kunst"centraal staat en dat speciaal bestemd is voor ouderen. Kunstenaars/docenten geven een les of workshop in het vak waar zij bekwaam in zijn. Zo komen allerlei verschillende vormen van kunst aan bod: tekenen, schilderen, theater, boetseren, keramiek, dans en schrijven. Op een van de middagen wordt een workshop gegeven door een docent van het Van Gogh museum.Het programma is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van andere instellingen, waardoor de eigen bijdrage gering is.
Docenten voor zomerprogramma Lang Leve Kunst
Yara de Kok, kunstenaar en schilderdocent Wijks Atelier
Docent van Van Gogh museum met programma "Van Gogh ontmoet"
Marjan Wittermans, schrijfdocent
Marte Afman, creatief docent
Nicola Hepp, choreograaf en filmmaker
Karin Boers, kunstenaar en schilderdocent Wijks Atelier
Tineke Guttinger, poppenspeler
Yvonne Mollee, kunstenaar en keramiekdocent, Wijks Atelier

woensdag 14:00 - 16:30 uur
12-06-2019 t/m 28-08-2019
aantal lessen : 12
aantal deelnemers : 10 - 15
kosten : € 30
docent : diverse
atelier : 1 en 2

workshop : Urban Sketching in Wijk bij Duurstede (1838)

voorjaar 2019

Urban Sketching is een heerlijke trend, waarbij groepen samen buiten gaan tekenen. De resultaten zijn waanzinnig. Het Wijks Atelier speelt in op deze hype door een zaterdag schetsen met Anne Jitske Salverda aan te bieden. Deze dag meedoen is een ideale manier om kennis te maken met een eenvoudige maar ook uitdagende manier van tekenen. En als je de smaak te pakken hebt gekregen, gaat deze zomer je schetsboek zeker mee op vakantie en zal het veel gebruikt worden!

zaterdag 10:00 - 14:00 uur
15-06-2019
aantal deelnemers : 7 - 14
kosten : € 45
docent : Anne Jitske Salverda
website : klik hier
opmerking : verzamelen bij het Wijks Atelier, gebouw Feuniks, Walplantsoen 14. Meenemen potlood of pen, papier evt aquarelpapier en een aquarelsetje en een visstoeltje als je wilt zitten.
locatie : in en om de stad

workshop : Schilderen op Hindersteyn / gevorderden (1815)

zomer 2019

Stichting Wijks Atelier biedt in samenwerking met Landgoed Hindersteyn de mogelijkheid te schilderen in de tuinen onder professionele begeleiding van landschapsschilder Karin Boers.
Schilderen in de buitenlucht met als onderwerp een van de vele mooie plekjes in de tuin. De pluktuinen staan in bloei, de vijver weerspiegelt planten en wolken. De historische kas, de moestuin en de slangenmuur. Alles ademt een zomerse sfeer op het landgoed. Schilderen en tekenen, is een bezigheid die al in de vroege 18de eeuw op dit soort plekken in zwang was De eigenaar van Hindersteyn vindt dit een mooie methode om deze buitenplaats te presenteren. De eigenaar ontvangt ons met een inleiding over de buitenplaats.

vrijdag 09:30 - 15:30 uur
05-07-2019
aantal deelnemers : 8 - 14
kosten : € 67,50
docent : Karin Boers
meer foto's cursus
website : klik hier
opmerking : zelf materiaal en lunch meenemen
locatie : Buitenplaats Hindersteyn, Langbroekerdijk A119, Langbroek

Creatieve cursus voor mensen met cognitieve problemen (1905)

najaar 2019

Kunst raakt ons en levert een belangrijke bijdrage aan het zelfvertrouwen. Voor mensen met cognitieve problemen hoeft de liefde voor het kunst beoefenen niet op te houden.
Er zijn diverse mogelijkheden tijdens deze bijeenkomsten beeldend te werken. U maakt kennis met tekenen, schilderen of boetseren en raakt spelenderwijs vertrouwd met de technieken.
Er wordt in kleine groepen gewerkt en de docente staat u graag met daad en raad ter zijde.

maandag 09:30 - 12:00 uur
05-08-2019 t/m 07-10-2019
aantal lessen : 10
aantal deelnemers : 4 - 6
kosten : € 75
docent : diverse
opmerking : vrijwilligers aanwezig. Docenten Olga Bohnsack en Yvonne Mollee
atelier : 1