Keramiek

Boetseren naar de waarneming (2014)

Najaar 2020

Boetseren naar de waarneming, met als thema dieren. We starten deze serie lessen met het werken naar de waarneming. Onze modelhond is aanwezig tijdens de les. We gaan met potlood, papier en klei een heel aantal schetsen maken om ondertussen goed in ons op te nemen hoe een hond staat, ligt of zich beweegt. Ook kijken we naar de bouw van het lichaam, de kop, de poten etc. Vervolgens gaan we een van de schetsen uitwerken tot een beeld. In het tweede gedeelte van de cursus kunt u ervoor kiezen om naar de waarneming te blijven werken. In overleg kiezen we een ander dier als model. Ook is het mogelijk om het thema wat ruimer te nemen en een beeld te boetseren met een dier als uitgangspunt. Tijdens de lessen besteden we ook aandacht aan de basisbeginselen van het werken met klei en glazuur. Mocht u de basistechnieken al goed in de vingers hebben dan kunt u zich meer gaan richten op het thema, waardoor er een groter beroep wordt gedaan op uw creativiteit.

dinsdag 19:30 - 22:00 uur
22-09-2020 t/m 05-01-2021
aantal lessen : 12
aantal deelnemers : 6
kosten : € 265
extra kosten : Bij aanvang van de cursus kunt u klei kopen bij de docent tegen een vergoeding van € 15,00 per pak. Hierin zijn de kosten van het stoken van de oven en het gebruik van een ruim assortiment glazuren in meegerekend.
docent : Yvonne Mollee
website docent
opmerking : Op 8 december 2020 is er geen les ivm stoken. Deze cursus is voor beginners en gevorderden.
locatie : Feuniksgebouw Atelier 2
De cursus is gestart. VOL GEBOEKT! Voor wachtlijst mail naar cursus@wijksatelier.nl.

Schalen maken en glazuren (2015)

Najaar 2020

De eerste 5 lessen gaan we een serie schalen of kommen maken en experimenteren met glazuren. Deze lessen sluiten aan op de vorige cursus waarbij de deelnemers een aantal glazuurproeven hebben gemaakt met een eigen gipsmal.Maar ook nieuwe cursisten kunnen aansluiten en aan de slag met een mal van het Wijks Atelier. In de tweede helft van de cursus gaan we aan de slag met een gemeenschappelijk nieuw thema. Tijdens de lessen besteden we aandacht aan de basisbeginselen van het werken met klei en glazuur. Heb je de basistechnieken al goed in de vingers, dan kun je je meer gaan richten op het thema, waardoor er een groter beroep wordt gedaan op je creativiteit.

vrijdag 09:30 - 12:00 uur
25-09-2020 t/m 08-01-2021
aantal lessen : 12
aantal deelnemers : 7 - 12
kosten : € 265
extra kosten : Bij aanvang van de cursus kunt klei kopen bij de docent tegen een vergoeding van € 15,00 per pak. Hierin zijn de kosten van het stoken van de oven en het gebruik van een ruim assortiment glazuren meegerekend.
docent : Yvonne Mollee
website docent
opmerking : Op 11 december 2020 is er geen les ivm stoken
locatie : Feuniksgebouw
De cursus is gestart. VOL GEBOEKT! Voor wachtlijst mail naar cursus@wijksatelier.nl.