Jeugd

Creatieve ontwikkeling: Beeld, kleur en letters voor 13-17 jarigen (2021)

2020-2021

Creatieve ontwikkeling: beeld, kleur en letters Nieuw: deze herfst 10 lessen creatieve ontwikkeling! Leeftijd: 13-17 jaar Ben je creatief en nieuwsgierig en wil je mee op ontdekkingsreis! Zie je wat je ziet, of zie je misschien wel iets anders? In deze cursus leer je dingen op meer dan één manier te bekijken en ga je aan de slag met beeld, kleur en letters. In de cursus komen werkvormen aan bod als sjablonen stempelen, schilderen, handlettering, zentangle (pentekening opgebouwd uit eenvoudig te tekenen lijnen, die samen patronen vormen), collages en fotografie met je smartphone. Inspiratie halen we bijvoorbeeld uit social media en muziek óf van de straat. Vanuit mijn achtergrond als grafisch ontwerper begeleid ik bij het ontwikkelen van een idee, het maken van keuzes en het bepalen van een compositie. Uitgangspunt is van alles uit te proberen en te ontdekken wat je leuk vindt om te doen. Doe je mee?

zaterdag 18:30 - 20:15 uur
00-00-2020 t/m 30-06-2021
aantal lessen : 10
aantal deelnemers : 6 - 10
kosten : € 120
extra kosten : Incl. materiaal
docent : Marije Koopmans
website docent
opmerking : Deze cursus willen wij aanbieden voor jongeren in de leeftijd van 13-18 jaar. Heb je belangstelling schrijf je dan in. De cursus start als er voldoende deelnemers zijn.
locatie : Feuniks - Atelier 1
De cursus is gestart. Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Kinderatelier 7-12 jaar (2018)

jaarcursus 2020-2021

Tekenen en schilderen met potlood, krijt, inkt, aquarel en plakkaatverf. Af en toe doen we ook iets met klei, hout of andere dingen waarmee je een beeld kunt maken. De onderwerpen van de laatste jaren waren: de kinderboerderij, fantasiedieren, je droomhuis, helden en heldinnen en nog veel meer. Iedere keer verzinnen we andere leuke onderwerpen waarbij we ook luisteren naar jouw ideeën. De ene keer leer je iets zo goed mogelijk na te tekenen of kijk je heel goed naar de kleuren, de andere keer ga je zelf iets fantaseren en op papier zetten. Het is spannend en leuk om van alles uit te proberen. Aan het einde van de cursus exposeer je je eigen werk in onze ateliers (mede mogelijk gemaakt door RABOBANK Rijn en Heuvelrug Steuntje in de Rug). De expositie is het laatste cursusdeel.

woensdag 13:45 - 15:15 uur
30-09-2020 t/m 12-05-2021
aantal lessen : 28
aantal deelnemers : 7 - 20
kosten : € 275
docent : Karin Boers Yvonne Mollee
opmerking : Mocht deelname aan deze cursus financieel lastig zijn, dan kunt u contact opnemen met de intermediair Jeugdfonds Sport en Cultuur van de school. Zie voor verdere toelichting de pagina ORGANISATIE-->VOORWAARDEN op de website. De cursus is bedoeld voor iedereen, dus beginner en gevorderd.
locatie :
De cursus is gestart. Nog enkele plaatsen beschikbaar!