Docenten

Karin Boers

Karin genoot haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten de AKI te Enschede en studeerde af in de vakken tekenen, schilderen en grafische technieken. Daarna volgde zij de Didactische Bijscholing voor Beeldend Kunstenaars in Utrecht. In haar eigen werk vormt haar fascinatie voor het landschap steeds weer een aanleiding om te schilderen en te etsen.
Naast het alleen bezig zijn in haar atelier vindt zij het inspirerend om mensen te begeleiden bij hun zoektocht in de schilderkunst.

website : www.karinboers.nl

Olga Bohnsack

Olga studeerde beeldende kunsten, kunsttherapie en kunstpedagogiek aan de kunstacademie in Ottersberg, Duitsland. Sinds 1988 is zij werkzaam als beeldend kunstenaar en als docente geeft ze les in tekenen-schilderen. Daarnaast verzorgt zij workshops in binnen- en buitenland. Zij werkt in haar ateliers in Wijk bij Duurstede en Frankrijk.
Haar eigen werk kenmerkt zich vooral door kleur, licht en expressie. Olga geeft al vele jaren met enthousiasme les aan het Wijks Atelier. Het is voor haar een uitdaging om cursisten te stimuleren hun eigen creatieve vaardigheden te ontdekken en deze vorm te geven.

website : www.olgabohnsack.nl

Hoo Man Chan

Hoo Man Chan (1973) is al geruime tijd werkzaam als spreker en rondleider, en is in Rotterdam en Den Haag een gekende naam en bekend gezicht op kunstlezingen en rondleidingen. Onder de vele mensen die positieve ervaringen met Hoo Man hebben gehad, bevinden zich museumdirekteur Sjarel Ex en kunstmecenas Han Nefkens. Hoo Man verleende zijn medewerking aan het NTR televisie-programma ART-Clips (2014), waarin hij meermaals optrad als kenner van verschillende kunstvormen en de cultuurhistorische achtergronden ervan.
In een eerdere fase heeft Hoo Man tijdens een studie Cultuurgeschiedenis vanaf de Verlichting aan de Universiteit van Utrecht, zich breed laten vormen op de terreinen van de kunstgeschiedenis, muziekgeschiedenis en literatuur- en poëziegeschiedenis. Die verdiepende investerende periode rondde hij af met een these over Faust-poezie naar Goethe uit de Europese Romantiek.
Momenteel maken veel opdrachtgevers gebruik van Hoo Mans kennis en kundigheden. Zij zijn onder meer: Gemeentemuseum Den Haag, Bibliotheek Rotterdam, Mesdag Collectie (Van Gogh Museum), Bibliotheek Den Haag, Kunsthal Rotterdam (Urban Guides), HOVO Nijmegen, museum Boijmans Van Beuningen, SKVR, en het Nederlands Fotomuseum.

website : www.hoomanchan.nl

Rob Haak

Rob heeft de vakopleiding fotografie gevolgd op de Fotovakschool te Apeldoorn. Hij heeft verschillende aspecten van fotografie doorlopen zoals; persfotografie, groeps/personenfotografie, en reclamefotografie. Rob heeft ervaring met zowel analoge als digitale fotografie en de bewerking hiervan. Hij is zelfstandig werkzaam als reclamefotograaf te Wijk bij Duurstede.

website : www.robhaakfotografie.nl

Anna Hakvoort

Anna geeft sinds 1996 cursussen en workshops beeldhouwen. Zij volgde onder meer lessen bij de meubelmaker/houtsnijder Jan Harskamp in Zetten, bij het Nationaal Restauratiecentrum in Amsterdam en bij beeldhouwer Marjo Wiltingh in Doornenburg. Naast de beeldhouwlessen in haar eigen atelier gaf zij les aan de Open Academie in Bemmel en het Creatief Centrum in Elst. Sinds eind 2014 heeft zij een atelier aan de Langbroekerdijk in Langbroek. Anna neemt graag mensen mee op ontdekkingsreis. Bij het maken van een houten beeld kom je van alles tegen, hout leeft en gaat werken, het kan scheuren, er kunnen noesten in zitten. Er kan een prachtige tekening tevoorschijn komen.

website : www.anjahakvoort.nl

Jim Harris

Jim Harris (Londen, 1968) kreeg zijn opleiding aan de Bristol Polytechnic in Engeland en aan het École des Beaux Arts in Montpellier. In 1990 kwam hij naar Nederland waar hij al snel in het gevestigde kunstcircuit werd opgenomen. Galerie Roger Katwijk toonde zijn werk de afgelopen jaren diverse malen in de galerie en op Nederlandse beurzen. In 2013 had Harris een grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen met als titel ‘Plein Air’, waarmee werd verwezen naar de gebruikelijke werkwijze van Harris om op locatie (in de open lucht) te schilderen. Harris toonde zijn werk ook veelvuldig in buitenlandse galeries en musea. Werk van hem is opgenomen in diverse internationale kunstcollecties in o.a. Zwitserland, Japan, Italië, New York en Schotland.

website : www.jimharris.nl

Nico Heilijgers

woont en werkt als zelfstandig beeldend kunstenaar in Utrecht. Hij studeerde aan de Academie Minerva in Groningen waar indertijd veel aandacht werd besteed aan de traditionele ambachtelijke technieken van het schilderen. In zijn olieverfschilderijen legt hij zich toe op stillevens, portretten straatbeelden en interieur-taferelen.
Hij is als kunstenaar aangesloten bij een aantal galeries waaronder Galerie Mokum in Amsterdam en de Kunstsalon in Utrecht. Werk van Nico Heilijgers was vertegenwoordigd op vele beurzen en tentoonstellingen zoals jaarlijks De Pan en de Realisme beurs in Amsterdam en diverse musea waaronder Het Drents Museum dat ook werk van hem in de collectie heeft.
Als portretschilder was hij deelnemer aan het tv -programma ‘Sterren op het doek’ waarvoor hij het portret van Claudia de Breij schilderde.

website : www.nicoheilijgers.nl

Desiree van Kooten

De liefde voor klei is aangewakkerd toen ik als 10-jarig meisje bij Willem Vosmeer, de pottenbakker in Langbroek ben begonnen. De passie nam steeds grotere vormen aan en zo kon het niet uitblijven dat ik, na het overnemen van een aantal lessen, de 2-jarige keramiekopleiding in Gouda met veel plezier ben gaan volgen.
Inmiddels geef ik met twee vriendinnen workshops rakustoken (Raku-nst) op een prachtige locatie in Werkhoven. Zodra ik klei in mijn handen heb, ontspan ik en komt de creativiteit naar boven. Ik wil graag andere mensen inspireren en ook laten genieten van de klei zoals ik dat doe.

website : www.raku-nst.nl

Marina Marijnen

Drs. Marina Marijnen studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Zij geeft lezingen bij actuele kunsthistorische- en archeologische tentoonstellingen en rondleidingen in diverse musea, waaronder Museum Catharijneconvent in Utrecht.
Als freelancer publiceerde zij in Dagblad Trouw, het Nederlands Dagblad, locale bladen en Geschiedenis Magazine. Als programmacommissaris is Marina verbonden aan de Kunstkring Doorn e.o. en voor de Stichting Academische Reizen begeleidde zij een groepsreis naar Florence. Ook verzorgt zij dagvullende excursies naar actuele tentoonstellingen, zoals de Late Rembrandt in het Rijksmuseum, Turner en het sublieme in Zwolle en de grote Jheronimus Bosch tentoonstelling in Den Bosch.

website : www.uitdekunstmarina.nl/over-marina

Yvonne Mollee

Yvonne is bevoegd lerares en geeft al vele jaren les. Dit doet ze met heel veel plezier. Ze krijgt een soort rust over zich als ze met haar handen in klei zit, een soort vakantiegevoel! Dit gevoel wilt ze graag overbrengen op haar cursisten. Als Yvonne Mollee geen les geeft is ze beeldend kunstenaar (al ruim 20 jaar) in haar eigen atelier te Wijk bij Duurstede.

website : www.yvonnemollee.nl

Jacinta Parlevliet

Jacinta heeft de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht gedaan en is afgestudeerd in architectonische vormgeving, interieur en beeldende kunst en omgeving. Als interieurarchitect is ze betrokken geweest bij projecten in de zorg, horeca, kantoren en particuliere opdrachten voor verbouw, interieur en meubelontwerp. Naast het adviseren van mensen in hun eigen omgeving is ze ook geinspireerd door duurzaam ontwerpen in diverse vormen en het gebruik van het verleden in het interieur.

website : www.vanStand.nl

Roeland Schweitzer

Roeland Schweitzer (Utrecht 1952) is lerend luisteraar en klinkend kunstenaar in Amerongen en omstreken. Zijn themas zijn verbinding, de natuur en communicatie. Hij is tekenaar, schilder, schrijver en trainer.

website : www.schworks.nl

Ruomei Tan

Na de middelbare school heeft Ruomei Tan het 'Ceramic College' in China gevolgd. In Nederland aangekomen, heeft zij de Rietveld Academie afgerond. Zij heeft inmiddels 20 jaar werkervaring als docent Chineese schilderkunst en kalligrafie aan volksuniversiteiten in Nederland en Belgie. Verder is zij docent Chineese taal aan het Tropenmuseum en de Chineese school te Utrecht. Ruomei weet de techniek van de Chineese schilderkunst met veel enthousiasme op haar cursisten over te brengen.

website : www.china-art.nl