Docenten

Eduart Bace

Studeerde aan de Kunstacademie van Tirana (Albanië) en de Academie voor beeldende kunst en vormgeving in Amsterdam (nu Breitner Academie). Na zijn afstuderen in 1990 gaf hij teken- en beeldhouwlessen aan de Middelbare school voor de kunsten.
Zijn werk werd tentoongesteld in Albanië, Griekenland, Turkije, België en Nederland.
Hij tekent, schildert en beeldhouwt vrijwel uitsluitend menselijke figuren, portretten en karakters.
Eduart Baçe is een veelgevraagd portrettist. Een portret van zijn Moeder was deel van de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ tot 15 sep in het Rijksmuseum Amsterdam. Zijn laatste tentoonstelling “Shape of thoughts” was in november tot januari 2019 in Pulchri Studio Den Haag.

website : www.BaceArt.nl

Hella Biemans

Hella Biemans heeft de 4-jarige opleiding MTS Vakschool Schoonhoven gedaan voor graveren en hier is de basis ontstaan voor de liefde voor ambachtelijk handwerk. In haar bedrijf als webdesigner heeft ze ervaring opgedaan in het ontwerpen en gevoel voor vorm en kleur gekregen. Nauwkeurigheid in het werk is altijd al aanwezig geweest. Door deze eigenschappen en expertise heeft zij het glas in lood vak vlot opgepikt en heeft ze nu ook plezier in het overbrengen van het vak met de specifiek voor glas in lood benodigde vaardigheden.

website : www.glasdesignwijk.nl

Karin Boers

Karin genoot haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten de AKI te Enschede en studeerde af in de vakken tekenen, schilderen en grafische technieken. Daarna volgde zij de Didactische Bijscholing voor Beeldend Kunstenaars in Utrecht. In haar eigen werk vormt haar fascinatie voor het landschap steeds weer een aanleiding om te schilderen en te etsen.
Naast het alleen bezig zijn in haar atelier vindt zij het inspirerend om mensen te begeleiden bij hun zoektocht in de schilderkunst.

website : www.karinboers.nl

Olga Bohnsack

Olga studeerde beeldende kunsten, kunsttherapie en kunstpedagogiek aan de kunstacademie in Ottersberg, Duitsland. Sinds 1988 is zij werkzaam als beeldend kunstenaar en als docente geeft ze les in tekenen-schilderen. Daarnaast verzorgt zij workshops in binnen- en buitenland. Zij werkt in haar ateliers in Wijk bij Duurstede en Frankrijk.
Haar eigen werk kenmerkt zich vooral door kleur, licht en expressie. Olga geeft al vele jaren met enthousiasme les aan het Wijks Atelier. Het is voor haar een uitdaging om cursisten te stimuleren hun eigen creatieve vaardigheden te ontdekken en deze vorm te geven.

website : www.olgabohnsack.nl

Hoo Man Chan

Hoo Man Chan (1973) is al geruime tijd werkzaam als spreker en rondleider, en is in Rotterdam en Den Haag een gekende naam en bekend gezicht op kunstlezingen en rondleidingen. Onder de vele mensen die positieve ervaringen met Hoo Man hebben gehad, bevinden zich museumdirekteur Sjarel Ex en kunstmecenas Han Nefkens. Hoo Man verleende zijn medewerking aan het NTR televisie-programma ART-Clips (2014), waarin hij meermaals optrad als kenner van verschillende kunstvormen en de cultuurhistorische achtergronden ervan.
In een eerdere fase heeft Hoo Man tijdens een studie Cultuurgeschiedenis vanaf de Verlichting aan de Universiteit van Utrecht, zich breed laten vormen op de terreinen van de kunstgeschiedenis, muziekgeschiedenis en literatuur- en poëziegeschiedenis. Die verdiepende investerende periode rondde hij af met een these over Faust-poezie naar Goethe uit de Europese Romantiek.
Momenteel maken veel opdrachtgevers gebruik van Hoo Mans kennis en kundigheden. Zij zijn onder meer: Gemeentemuseum Den Haag, Bibliotheek Rotterdam, Mesdag Collectie (Van Gogh Museum), Bibliotheek Den Haag, Kunsthal Rotterdam (Urban Guides), HOVO Nijmegen, museum Boijmans Van Beuningen, SKVR, en het Nederlands Fotomuseum.

website : www.hoomanchan.nl

Tineke Guttinger

Tineke werkt als theatermaker, poppenspeelster en beeldend kunstenaar.
Ze bedenkt en maakt voorstellingen met figuren, poppen en objecten, voor alle leeftijden die worden uitgevoerd door haar theater 'Avalon marionetten en poppentheater'. Ze bedenkt poppenspelprojecten en geeft workshops o.a. voor alle vormen van onderwijs en alles daarbuiten. Ze heeft diverse cursussen voor beroepspoppenspelers gevolgd o.a. bij destijds het Ned. Poppenspelinstituut ( poppenspel ,beeldend en objectentheater ), de kadercursus VCO voor docenten poppenspel. Heeft les gehad van Henk Boerwinkel en Feike Boschma.
Daarnaast heeft ze orthopedagogiek gestudeerd en heeft genoeg ervaring met personen met een beperking. Bij poppenspel raken beeld, vormgeving en theater elkaar wat het ook zo boeiend maakt. Beweging, kleur, muziek, licht en geluid en ook tekst (waar nodig) zijn de ingrediënten waarmee gewerkt wordt. In de workshops kan je leren hoe je met eenvoudige middelen en materialen prachtige figuren, poppen en objecten kan maken, hoe die te bewegen en in een spel te gebruiken. Vanuit beweging ontstaat een spel, wordt wat levenloos is bezield.

website : www.avalon-theater.nl

Rob Haak

Rob heeft de vakopleiding fotografie gevolgd op de Fotovakschool te Apeldoorn. Hij heeft verschillende aspecten van fotografie doorlopen zoals; persfotografie, groeps/personenfotografie, en reclamefotografie. Rob heeft ervaring met zowel analoge als digitale fotografie en de bewerking hiervan. Hij is zelfstandig werkzaam als reclamefotograaf te Wijk bij Duurstede.

website : www.robhaakfotografie.nl

Anna Hakvoort

Anna geeft sinds 1996 cursussen en workshops beeldhouwen. Zij volgde onder meer lessen bij de meubelmaker/houtsnijder Jan Harskamp in Zetten, bij het Nationaal Restauratiecentrum in Amsterdam en bij beeldhouwer Marjo Wiltingh in Doornenburg. Naast de beeldhouwlessen in haar eigen atelier gaf zij les aan de Open Academie in Bemmel en het Creatief Centrum in Elst. Sinds eind 2014 heeft zij een atelier aan de Langbroekerdijk in Langbroek. Anna neemt graag mensen mee op ontdekkingsreis. Naast haar werk als beeldhouwer heeft zij ervaring opgedaan in de gehandicaptenzorg en psychiatrie als woonbegeleider, medewerker vorming en consulent voor mensen met een beperking.
Bij het maken van een houten beeld kom je van alles tegen, hout leeft en gaat werken, het kan scheuren, er kunnen noesten in zitten. Er kan een prachtige tekening tevoorschijn komen.

website : www.anjahakvoort.nl

Nico Heilijgers

woont en werkt als zelfstandig beeldend kunstenaar in Utrecht. Hij studeerde aan de Academie Minerva in Groningen waar indertijd veel aandacht werd besteed aan de traditionele ambachtelijke technieken van het schilderen. In zijn olieverfschilderijen legt hij zich toe op stillevens, portretten straatbeelden en interieur-taferelen.
Hij is als kunstenaar aangesloten bij een aantal galeries waaronder Galerie Mokum in Amsterdam en de Kunstsalon in Utrecht. Werk van Nico Heilijgers was vertegenwoordigd op vele beurzen en tentoonstellingen zoals jaarlijks De Pan en de Realisme beurs in Amsterdam en diverse musea waaronder Het Drents Museum dat ook werk van hem in de collectie heeft.
Als portretschilder was hij deelnemer aan het tv -programma ‘Sterren op het doek’ waarvoor hij het portret van Claudia de Breij schilderde.

website : www.nicoheilijgers.nl

Yara de Kok

Yara studeerde in 2017 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht van de opleiding Fine Art & Design in Education. Tijdens haar studie heeft ze veel aandacht gegeven aan het zoeken naar een verbinding tussen het kunstenaarschap en het docentschap. Yara’s werk ontstaat vanuit haar fascinatie en liefde voor architectuur. Haar beeldend onderzoek begint met fotografie. Aan deze foto’s voegt ze collage- en schildertechnieken toe waardoor er nieuwe beelden ontstaan. Hierin speelt zij met de spanning tussen realiteit en surrealiteit. Yara ziet het als een hele mooie uitdaging om samen met haar cursisten opzoek te gaan naar wat hen inspireert.

website : www.yaradekok.com

Marije Koopmans

Marije Koopmans (1977) is in 2003 afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na stages in zowel Utrecht als Parijs en werken voor verschillende ontwerpbureaus, heeft zij in 2007 haar ontwerppraktijk studio marie opgericht. Marije’s grafische signatuur is helder en krachtig, waarbij kleur, typografie en beeld een belangrijke rol spelen. Marije heeft eveneens diverse kinderboeken geschreven en uitgegeven, die de basis van teken- en schrijfworkshops zijn geweest, gegeven via Regiobibliotheek Z-O-U-T en scholen in het basis en voortgezet onderwijs. Met veel enthousiasme start Marije in seizoen 2020-2021 als docent aan het Wijks Atelier, waar zij jongeren meeneemt op een ontdekkingsreis in creatieve ontwikkeling.

website : www.studiomarie.nl

Desiree van Kooten

De liefde voor klei is aangewakkerd toen ik als 10-jarig meisje bij Willem Vosmeer, de pottenbakker in Langbroek ben begonnen. De passie nam steeds grotere vormen aan en zo kon het niet uitblijven dat ik, na het overnemen van een aantal lessen, de 2-jarige keramiekopleiding in Gouda met veel plezier ben gaan volgen.
Inmiddels geef ik met twee vriendinnen workshops rakustoken (Raku-nst) op een prachtige locatie in Werkhoven. Zodra ik klei in mijn handen heb, ontspan ik en komt de creativiteit naar boven. Ik wil graag andere mensen inspireren en ook laten genieten van de klei zoals ik dat doe.

website : www.raku-nst.nl

Hiu Jen Lai

In 2014 ben ik, Hiu Jen, afgestudeerd als beeldend kunstenaar en docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ik werk met verschillende media wat vaak resulteert in een installatie. Het gebruiken van mijn eigen lichaam en beweging is een belangrijk element in mijn werk. Ik vind het fascinerend om met bewegingen verhalen en emoties uit te kunnen drukken. Voor mijn inspiratie keer ik vaak terug naar het verre Oosten.

website : www.hiujen.nl

Yvonne Mollee

Yvonne is bevoegd lerares en geeft al vele jaren les. Dit doet ze met heel veel plezier. Ze krijgt een soort rust over zich als ze met haar handen in klei zit, een soort vakantiegevoel! Dit gevoel wilt ze graag overbrengen op haar cursisten. Als Yvonne Mollee geen les geeft is ze beeldend kunstenaar (al ruim 20 jaar) in haar eigen atelier te Wijk bij Duurstede.

website : www.yvonnemollee.nl

Anton Rekke

Na het afronden van de middelbare school wilde ik graag reclametekenaar worden en heb toen advies ingewonnen bij een reclameburo met de vraag hoe dat te worden. Mij werd verteld dat in de grafische sector behoefte was aan mensen die de basis van het vak goed kennen en dat leer je bij een drukkerij. Een baan bij een drukkrij was gauw gevonden en in de avonduren ging ik naar het grafisch lyceum in Utrecht voor ontwerpcursussen. Gemiddeld om de twee jaar wisselde ik van baan en leerde zodoende alle fijne kneepjes van het grafische vak bij respectivelijk de volgende bedrijven:
Drukkerij Multiprint, Uitgevrij Het Spectrum, Standbouwbedrijf Hypsos, Ontwerpburo Myosotis, alvorens ik bij de NOS grafische ontwerp afdeling TV mijn draai had gevonden in de fantastisch succesvolle periode van 1977 tot 1990 in de Nederlandse TV-omgeving.
Na 1990 ben ik solo als vormgever doorgegaan in en voor Wijk bij Duurstede. Grootste successen: NOS, film, grafische vormgeving: Meisje met het Rode Haar, De Aanslag, De Zevensprong, Leader NCRV samen met Kees Boas, solo vormgeving: huisstijl HDSR, De Vosgroep, Blues in Wijk en vele honderden andere.

website : www.rekke.nl

Anne Jitske Salverda

Anne Jitske Salverda studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze tekent, aquarelleert en schildert met olieverf op doek en op mdf-paneeltjes. Als onderwerp kiest ze het landschap, bloemen, stillevens en fruit. Het is bijzonder dat de kleine paneeltjes met een relatief grove toets geschilderd zijn en dat de landschappen in al hun grootsheid er op passen. Met hun bescheiden maat ogen ze toch monumentaal; sterk en gevoelig tegelijk. Anne Jitske schildert altijd naar de waarneming. De landschappen dus altijd buiten, waarbij zij in de traditie van de 'en plein air'-schilders werkt.

website : www.annejitskesalverda.nl

Wim Schot

Wim Schot is beeldend kunstenaar, docent schilderen, en educator in Museum Het Rembrandthuis.

website : wim-schot.kunstinzicht.nl

Ruomei Tan

Na de middelbare school heeft Ruomei Tan het 'Ceramic College' in China gevolgd. In Nederland aangekomen, heeft zij de Rietveld Academie afgerond. Zij heeft inmiddels 20 jaar werkervaring als docent Chineese schilderkunst en kalligrafie aan volksuniversiteiten in Nederland en Belgie. Verder is zij docent Chineese taal aan het Tropenmuseum en de Chineese school te Utrecht. Ruomei weet de techniek van de Chineese schilderkunst met veel enthousiasme op haar cursisten over te brengen.

website : www.china-art.nl

Annemiek Vera

Annemiek Vera is een bekend kunstenaar die zelf geheimzinnig, vertederende portretten schildert in groot formaat. Naast haar beroepspraktijk geeft ze les op de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht. Werk van haar is aangekocht door privéverzamelaars en bedrijven.

website : www.annemiekvera.com

Elise Vermoolen

Na haar opleiding tot edelsmid bij Academie voor Edelsmeden Ben van Helden in Zeist ontwikkelde Elise Vermoolen haar eigen stijl en deed zij ruime ervaring op als zelfstandig edelsmid in een winkel met werkplaats.
Inspiratie vindt zij in natuur en muziek. Haar stijl kenmerkt zich door de organische vormen en vloeiende lijnen, alsof je de natuur erin terug ziet. Behalve het werken met edele metalen zoals zilver en goud werkt zij ook graag met edelmetaal in combinatie met andere materialen, zoals bijvoorbeeld edelstenen, leer of emaille.
Zij vindt balans in de afwisseling van werken aan eigen sieraden in haar atelier en de begeleiding van cursisten in het maken van hun eigen sieraad.

website : www.elisevermoolen.nl