Docenten

Eduart Bace

Studeerde aan de Kunstacademie van Tirana (Albanië) en de Academie voor beeldende kunst en vormgeving in Amsterdam (nu Breitner Academie). Na zijn afstuderen in 1990 gaf hij teken- en beeldhouwlessen aan de Middelbare school voor de kunsten.
Zijn werk werd tentoongesteld in Albanië, Griekenland, Turkije, België en Nederland.
Hij tekent, schildert en beeldhouwt vrijwel uitsluitend menselijke figuren, portretten en karakters.
Eduart Baçe is een veelgevraagd portrettist. Een portret van zijn Moeder was deel van de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ tot 15 sep in het Rijksmuseum Amsterdam. Zijn laatste tentoonstelling “Shape of thoughts” was in november tot januari 2019 in Pulchri Studio Den Haag.

website : www.BaceArt.nl

Karin Boers

Karin genoot haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten de AKI te Enschede en studeerde af in de vakken tekenen, schilderen en grafische technieken. Daarna volgde zij de Didactische Bijscholing voor Beeldend Kunstenaars in Utrecht. In haar eigen werk vormt haar fascinatie voor het landschap steeds weer een aanleiding om te schilderen en te etsen.
Naast het alleen bezig zijn in haar atelier vindt zij het inspirerend om mensen te begeleiden bij hun zoektocht in de schilderkunst.

website : www.karinboers.nl

Olga Bohnsack

Olga studeerde beeldende kunsten, kunsttherapie en kunstpedagogiek aan de kunstacademie in Ottersberg, Duitsland. Sinds 1988 is zij werkzaam als beeldend kunstenaar en als docente geeft ze les in tekenen-schilderen. Daarnaast verzorgt zij workshops in binnen- en buitenland. Zij werkt in haar ateliers in Wijk bij Duurstede en Frankrijk.
Haar eigen werk kenmerkt zich vooral door kleur, licht en expressie. Olga geeft al vele jaren met enthousiasme les aan het Wijks Atelier. Het is voor haar een uitdaging om cursisten te stimuleren hun eigen creatieve vaardigheden te ontdekken en deze vorm te geven.

website : www.olgabohnsack.nl

Hoo Man Chan

Hoo Man Chan (1973) is al geruime tijd werkzaam als spreker en rondleider, en is in Rotterdam en Den Haag een gekende naam en bekend gezicht op kunstlezingen en rondleidingen. Onder de vele mensen die positieve ervaringen met Hoo Man hebben gehad, bevinden zich museumdirekteur Sjarel Ex en kunstmecenas Han Nefkens. Hoo Man verleende zijn medewerking aan het NTR televisie-programma ART-Clips (2014), waarin hij meermaals optrad als kenner van verschillende kunstvormen en de cultuurhistorische achtergronden ervan.
In een eerdere fase heeft Hoo Man tijdens een studie Cultuurgeschiedenis vanaf de Verlichting aan de Universiteit van Utrecht, zich breed laten vormen op de terreinen van de kunstgeschiedenis, muziekgeschiedenis en literatuur- en poëziegeschiedenis. Die verdiepende investerende periode rondde hij af met een these over Faust-poezie naar Goethe uit de Europese Romantiek.
Momenteel maken veel opdrachtgevers gebruik van Hoo Mans kennis en kundigheden. Zij zijn onder meer: Gemeentemuseum Den Haag, Bibliotheek Rotterdam, Mesdag Collectie (Van Gogh Museum), Bibliotheek Den Haag, Kunsthal Rotterdam (Urban Guides), HOVO Nijmegen, museum Boijmans Van Beuningen, SKVR, en het Nederlands Fotomuseum.

website : www.hoomanchan.nl

Adrie Gouweleeuw

Adrie fotografeert al vanaf zijn jeugd maar ontwikkelde zich pas echt nadat de digitale fotografie zijn intrede heeft gedaan. De eenvoud van het digitaal ontwikkelen en bredere inzetbaarheid paste op dat moment ook beter bij zijn drukke leven. In 2010 werd de Fotovakschool in Apeldoorn succesvol afgerond met het diploma vakfotograaf. Adrie was al succesvol bij een aantal fotowedstrijden en is lid van de Nederlandse Fotobond waar hij zich ook als jurylid bij fotowedstrijden manifesteert. Inmiddels is hij gepensioneerd en richt zich nu helemaal (naast zijn aandacht voor zijn gezin en rol als opa) op zijn passie voor fotografie. Portret, geënsceneerde fotografie en reis/natuur zijn de voornaamste inspiratiebronnen. Adrie zet het liefst zijn ervaring in om ook anderen te begeleiden bij hun enthousiasme en stappen in hetgeen fotografie te bieden heeft. Daarvoor heeft hij al een paar cursussen ontwikkeld en organiseert hij ook graag fotovakanties en fotowandelingen. Interesse in de mens, het opdoen van sociale contacten en gezelligheid staan bij hem voorop in de activiteiten die hij organiseert

website : https://adriegouweleeuw.nl/

Tineke Guttinger

Tineke werkt als theatermaker, poppenspeelster en beeldend kunstenaar.
Ze bedenkt en maakt voorstellingen met figuren, poppen en objecten, voor alle leeftijden die worden uitgevoerd door haar theater 'Avalon marionetten en poppentheater'. Ze bedenkt poppenspelprojecten en geeft workshops o.a. voor alle vormen van onderwijs en alles daarbuiten. Ze heeft diverse cursussen voor beroepspoppenspelers gevolgd o.a. bij destijds het Ned. Poppenspelinstituut ( poppenspel ,beeldend en objectentheater ), de kadercursus VCO voor docenten poppenspel. Heeft les gehad van Henk Boerwinkel en Feike Boschma.
Daarnaast heeft ze orthopedagogiek gestudeerd en heeft genoeg ervaring met personen met een beperking. Bij poppenspel raken beeld, vormgeving en theater elkaar wat het ook zo boeiend maakt. Beweging, kleur, muziek, licht en geluid en ook tekst (waar nodig) zijn de ingrediënten waarmee gewerkt wordt. In de workshops kan je leren hoe je met eenvoudige middelen en materialen prachtige figuren, poppen en objecten kan maken, hoe die te bewegen en in een spel te gebruiken. Vanuit beweging ontstaat een spel, wordt wat levenloos is bezield.

website : www.avalon-theater.nl

Rob Haak

Rob heeft de vakopleiding fotografie gevolgd op de Fotovakschool te Apeldoorn. Hij heeft verschillende aspecten van fotografie doorlopen zoals; persfotografie, groeps/personenfotografie, en reclamefotografie. Rob heeft ervaring met zowel analoge als digitale fotografie en de bewerking hiervan. Hij is zelfstandig werkzaam als reclamefotograaf te Wijk bij Duurstede.

website : www.robhaakfotografie.nl

Nico Heilijgers

woont en werkt als zelfstandig beeldend kunstenaar in Utrecht. Hij studeerde aan de Academie Minerva in Groningen waar indertijd veel aandacht werd besteed aan de traditionele ambachtelijke technieken van het schilderen. In zijn olieverfschilderijen legt hij zich toe op stillevens, portretten straatbeelden en interieur-taferelen.
Hij is als kunstenaar aangesloten bij een aantal galeries waaronder Galerie Mokum in Amsterdam en de Kunstsalon in Utrecht. Werk van Nico Heilijgers was vertegenwoordigd op vele beurzen en tentoonstellingen zoals jaarlijks De Pan en de Realisme beurs in Amsterdam en diverse musea waaronder Het Drents Museum dat ook werk van hem in de collectie heeft.
Als portretschilder was hij deelnemer aan het tv -programma ‘Sterren op het doek’ waarvoor hij het portret van Claudia de Breij schilderde.

website : www.nicoheilijgers.nl

Nicola Hepp

Geboren en getogen in Zweden kwam Nicola naar Nederland voor de Opleiding Moderne Dans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Hierna werkte ze als danseres, dansdocent en choreograaf in binnen en buitenland. In 2006 heeft ze haar Master Choreography and New Media behaald aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. Sindsdien is Nicola voornamelijk werkzaam als choreografe gespecialiseerd in film. Ze werkte voor opdrachtgevers als Column Film, MEROL, Czar Amsterdam, VICE en Family Affair Films. Daarnaast maakt ze ook haar eigen films, waarbij het verhaal vaak zonder tekst wordt verteld. Haar films zijn wereldwijd op festivals vertoond en hebben nominaties en prijzen ontvangen.

website : www.nicolahepp.com/

Eugenie Keizer

Eugenie Keizer is keramist. Het scheppen van vormen heeft haar altijd beziggehouden en de keramiek werd de keuze om mee door te gaan. Ze heeft de Nederlandse Keramiek Opleiding gevolgd (handvormen, draaien en glazuren). Eugenie blijft zoeken naar vormen, texturen, materialen om het uiteindelijke object te maken. Zo krijgt een simpele schets een bijzondere driedimensionale vorm. Zo is ieder stuk uniek. Haar werken laat ze graag zien tijdens markten, exposities, open dagen van tuinen en kunstenroutes. Klei is flexibel; je kunt het blijven (ver)vormen tot het zijn eerste stook heeft gehad. Dat maakt dat deze materie zo aantrekkelijk is om beginners ermee te laten werken en gevorderden uit te dagen verder te ontwikkelen. Deelnemers die Keramiek bij het Wijks Atelier gaan volgen krijgen bij Eugenie begeleiding en ruimte om deze materie te ontdekken. Haar motto: voelen, durven, doen en vooral plezier hebben om de klei door je handen te laten gaan.

website : eugeniekeizer.com/

Yara de Kok

Yara studeerde in 2017 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht van de opleiding Fine Art & Design in Education. Tijdens haar studie heeft ze veel aandacht gegeven aan het zoeken naar een verbinding tussen het kunstenaarschap en het docentschap. Yara’s werk ontstaat vanuit haar fascinatie en liefde voor architectuur. Haar beeldend onderzoek begint met fotografie. Aan deze foto’s voegt ze collage- en schildertechnieken toe waardoor er nieuwe beelden ontstaan. Hierin speelt zij met de spanning tussen realiteit en surrealiteit. Yara ziet het als een hele mooie uitdaging om samen met haar cursisten opzoek te gaan naar wat hen inspireert.

website : www.yaradekok.com

Marije Koopmans

Marije Koopmans (1977) is in 2003 afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na stages in zowel Utrecht als Parijs en werken voor verschillende ontwerpbureaus, heeft zij in 2007 haar ontwerppraktijk studio marie opgericht. Marije’s grafische signatuur is helder en krachtig, waarbij kleur, typografie en beeld een belangrijke rol spelen. Marije heeft eveneens diverse kinderboeken geschreven en uitgegeven, die de basis van teken- en schrijfworkshops zijn geweest, gegeven via Regiobibliotheek Z-O-U-T en scholen in het basis en voortgezet onderwijs. Met veel enthousiasme start Marije in seizoen 2020-2021 als docent aan het Wijks Atelier, waar zij jongeren meeneemt op een ontdekkingsreis in creatieve ontwikkeling.

website : www.studiomarie.nl

Yvonne Mollee

Yvonne is bevoegd lerares en geeft al vele jaren les. Dit doet ze met heel veel plezier. Ze krijgt een soort rust over zich als ze met haar handen in klei zit, een soort vakantiegevoel! Dit gevoel wilt ze graag overbrengen op haar cursisten. Als Yvonne Mollee geen les geeft is ze beeldend kunstenaar (al ruim 20 jaar) in haar eigen atelier te Wijk bij Duurstede.

website : www.yvonnemollee.nl

Ronald van Stroe

Ik ben Ronald van Stroe, geboren en opgegroeid in Wijk bij Duurstede. Ik ben een voormalig creative writing student aan ArtEZ te Arnhem. Ik heb o.a. les gehad van Tsead Bruinja, Erik-Jan Harmens, Els Moors, A.L. Snijders en nog vele anderen. Qua proza heb ik een voorliefde voor korte verhalen, genrefictie (science-fiction en fantasy), en magisch realisme (bijv. Julio Cortázar en Jorge Luis Borges). Mijn droom voor de Nederlandse literatuur is om meer fantasie toe te laten; onze neiging tot “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” zorgt voor een grijze, monotone storytelling trend (althans, dat is mijn mening). Verder nog iets? Ik hou van kort maar krachtig, brede interesse, natuur, wetenschap, Dungeons & Dragons, humor, tuinieren, spelavonden met vrienden, en andere mensen helpen met het ontwikkelen van hun creatieve vaardigheden.


Ruomei Tan

Na de middelbare school heeft Ruomei Tan het 'Ceramic College' in China gevolgd. In Nederland aangekomen, heeft zij de Rietveld Academie afgerond. Zij heeft inmiddels 20 jaar werkervaring als docent Chineese schilderkunst en kalligrafie aan volksuniversiteiten in Nederland en Belgie. Verder is zij docent Chineese taal aan het Tropenmuseum en de Chineese school te Utrecht. Ruomei weet de techniek van de Chineese schilderkunst met veel enthousiasme op haar cursisten over te brengen.

website : www.china-art.nl