Beeldhouwen

Speksteen bewerken / alle_niveaus (2334)

Voorjaarsvakantie 2024

Speksteen bewerken is beeldhouwen in het klein. Speksteen bewerk je met raspen, vijlen en schuurpapier. Soms gebruik je een zaagje, een boor of kleine gutsjes. Speksteen behoort tot de zachte steensoorten, hoewel daar ook gradaties in zijn. Een heel zachte speksteen is Braziliaans speksteen, maar er is ook Chinees speksteen, dat een andere structuur heeft. Zo is er speksteen uit verschillende werelddelen met eigen kenmerken. In relatief korte tijd kun je een beeldje maken. Je leert wat over techniek, vormgeving, afwerking en presentatie Anna Hakvoort (www.annahakvoort.nl) geeft cursussen beeldhouwen in hout in haar atelier in Langbroek en heeft al verschillende cursussen/workshops speksteen bewerken gegeven bij het Wijks Atelier

woensdag 10:00 - 12:30 uur
21-02-2024 t/m 23-02-2024
aantal lessen : 3
aantal deelnemers : 5 - 10
kosten : € 75
extra kosten : Gereedschap is aanwezig. Ook is er een voorraad stenen, die je via de docent kunt kopen. Je mag natuurlijk ook zelf een steen meebrengen.
docent : Anna Hakvoort
opmerking : Deze korte cursus wordt op drie opeenvolgende dagen gegeven in de voorjaarsvakantie in februari 2024 en wel op 21, 22 en 23 februari.
locatie : Feuniksgebouw Wijk bij Duurstede