Beeldhouwen

Creatieve cursus voor mensen met beginnende dementie / speksteen bewerken (1750)

Voorjaar 2018

Als je geheugen je in de steek laat. Een goed advies is dan om aktief te blijven met lichaam en geest. Een goed manier hiervoor is om creatief aktief te zijn. Een nieuwe of oude hobby oppakken is een mogelijkheid. Dit kan bij het Wijks Atelier. Er wordt gestart met een reeks cursussen van 10 lessen met bijvoorbeeld: tekenen, schilderen, boetseren of beeldhouwen. Cursus speksteen bewerken.
In de loop van de eeuwen is speksteen over de hele wereld gebruikt om kunstwerken en gebruiksvoorwerpen te maken. Speksteen is een zachte steensoort, die goed met raspen, vijlen en schuurpapier te bewerken is. Je kunt het eventueel zagen met een handzaag en er gemakkelijk in boren. Er is keuze tussen heel zachte, maar ook hardere speksteensoorten met verschillende kleuren.
Tijdens de cursus maak je in een kleine, overzichtelijke groep kleine beelden. Het is mogeijk dit zittend aan tafel te doen. Je wordt individueel begeleid bij de techniek, vormgeving en afwerking. Ook besteden we kort aandacht aan beeldhouwkunst in het algemeen en bekijken we verschillende voorbeelden.

maandag 09:30 - 12:00 uur
28-05-2018 t/m 30-07-2018
aantal lessen : 10
aantal deelnemers : 4 - 6
kosten : € 75
docent : Anna Hakvoort
website : klik hier
opmerking : Vrijwilligers aanwezig
atelier : 1