Alle activiteiten op een zaterdag

Van de schoonheid en de Troost / alle_niveaus (2315)

Najaar 2023

De cursus wordt gegeven door Danielle Nengerman, schilder en docent schilderen en tekenen. Zij schrijft: mijn stillevens komen voort uit een intuïtief onderzoek naar vergankelijkheid. De thema’s in de schilderijen zijn onderhevig aan de tijd. In ons dagelijks leven komen we ze tegen, raken ze aan zonder dat we ze opmerken.. ze houden het leven vast en vangen het licht, vaak zonder te bewegen. Ze kunnen ons ontroeren als we ze opmerken en ons herinneren aa N onze eigen voorbijgaande aard.. we gaan in deze korte cursus de grenzen van de materie opzoeken en proberen de ontroering en de troost van de dingen te vinden.. Website: www.daniellenengefman.nl

zaterdag 09:30 - 12:00 uur
23-09-2023 t/m 07-10-2023
aantal lessen : 3
aantal deelnemers : 5 - 12
kosten : € 95
extra kosten : Een doekje wordt beschikbaar gesteld. Verder eigen materiaal meenemen..
docent : Danielle Nengerman
opmerking : Deze korte themacursus wordt gegeven naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van het Hospice in Wijk bij Duurstede. Het resultaat kun je tonen tijdens de viering van dit feit in oktober in de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede.
locatie : Feuniksgebouw Wijk bij Duurstede

Collage technieken / alle_niveaus (2313)

Najaar 2023

zaterdag 09:30 - 12:00 uur
04-11-2023 t/m 18-11-2023
aantal lessen : 3
aantal deelnemers : 5 - 8
kosten : € 70
extra kosten : R
docent : Olga Bohnsack
website docent
opmerking : Laat je verrassen door de mogelijkheden van het maken van een collage.door scheuren, knippen en plakken van stukken papier maak je een heel eigen tweedimensionaal kunstwerk. We gebruiken verzamelde stukken papier en karton uit kranten, tijdschriften en foto’s op een stevige achtergrond van kartonof aquarelpapier. De collage is nog steeds van toepassing en werd gebruikt door kunstenaars tijdens de stromingen van Kubisme, Dadaïsme, Surrealisme, popart en de computerkunst. Je hebt verschillende mogelijkheden om je eigen compositie te maken: vanuit een bepaalde kleur, naar een afbeelding, of met tekst en natuurlijk naar je eigen ideeen en fantasie. Materiaal potlood,schetspapier, papierlijm, oude kranten,, tijdschriften, foto’s, alles wat je aanspreekt.
locatie : Feuniksgebouw Wijk bij Duurstede